Skistua

Idag har jag jobbat på Skistua hela dagen. Det gick bättre än väntat i kassan så jag känner mig nöjd. Men nu har jag ett lite angenämt problem, jag har nämligen ett jobb för mycket. På Alpin Lodge vill dom att jag ska jobba några vardagar i veckan och vara tillgänglig lördagar om jag behövs. Och precis samma önskemål har dom på Skistua. Jag kan alltså inte kombinera som jag hade trott. Så nu vet jag inte vilket jobb jag ska tacka nej till. Känns som hur jag än gör så kommer jag svika min arbetsgivare. Jag har ju tackat ja till båda.
Jag får sova på saken.

Nu är jag i alla fall hemma efter många om och men. Jag slutade jobba kl. 19 men det gick ingen buss hem förrän 21. Så jag fick sitta inne i centrum och vänta. Tråkigt! Trodde att Emil skulle sluta kl 20 så jag kunde åka bilen hem med honom men han har fortfarande inte kommit hem.
Men busschauffören var jättesnäll och körde hem mig ända fram till dörren! Eftersom det ändå var sista bussen.

Så nu väntar jag på att Emil ska komma hem. I morgon är det jobb på Skarsnuten som gäller.

Godnattkram!

Vi har varit i backen idag!

Efter en skön sovmorgon åkte vi till backen. Det var lite småblåsigt men ändå skönt att komma ut lite. Jag försöker hoppa på de små hoppen i parken och det går sådär. Kanske ska satsa på att fotografera när Emil hoppar istället.

Till middag fixade vi snabbt stekt korv med stuvade makaroner.

Jag funderar på att köpa nya skidgalsögon eftersom det är så svårt att se vid mörkare dagar. Får se om jag känner att jag har råd med det. Kanske när lönen har kommit.

Igår jobbade jag på Alpinlodge, det var min andra dag där och det går bättre och bättre. Men jag måste lära mig att använda kaffemaskinen bättre. Jag trivs jättebra där. När jag slutat jobba gick jag raka vägen till Skistua och fick lära mig kassan där. På lördag ska jag sitta i kassan på Skistua, hoppas jag fixar det.

Imorgon är det dags för jobb igen. Hoppas det inte blir så många stugor att städa.

Ha en trevlig kväll!







Detta blogginlägg skrevs av Emil från bloggen: lepomme Fast Elin berättade vad jag skulle skriva

Jobb

Idag har jag jobbat min första dag på Alpin Lodge. Det gick faktiskt ganska bra, även om kassan är mycket rörigare än vad jag är van vid. Jag stod i kassan i cafét/baren och det var mycket man skulle hålla koll på. Jag har fortfarande inte lärt mig att göra caffé latte. Men jag har lärt mig hur det fungerar i disken.

I morgon ska jag först jobba på Alpin Lodge och sedan gå raka vägen till Skistua och få upplärning där. Det blir en lång dag men jag tror det blir ganska kul.

Nu ska jag nog lägga mig och se en film. Somnar nog ganska gott om en stund.

Natti Natti

Första inlägget!

Nu har jag tagit upp min gamla blogg och gjort om den helt. Tänkte att det kunde vara kul att ha en blogg nu när jag är i Hemsedal så ni där hemma kan läsa vad jag gör.

Det har varit dåligt med jobb för mig och Emil fram tills nu i dagarna. Vi har ju jobb på Skarsnuten Fjellandsby som städerskor, så vi har jobbat varje fredag och söndag. Men nu verkar det ha löst sig på jobbfronten. I går jobbade jag på Skarsnuten hotell med att plocka disk och servera. Det var en helt ny arbetserfarenhet för mig men det gick bra ändå. Lite stressigt men det blir nog lugnare nästa gång när jag har kommit in i rutinerna lite. Så där ska jag troligtvis jobba varje lördag.
Sedan har jag fått lite extra jobb på Alpen Lodge i restaurangen. Jag tror jag ska stå i disken och lite i kassan. Kanske plocka lite glas också. Så på tisdag och onsdag ska jag provjobba där.
Dessutom har jag extrajobb på Skistua, så jag ska dit och lära mig kassan på onsdag kväll och så ska jag jobba där på lördag.

Jag har alltså fullt upp med jobb men hoppas att jag hinner åka lite skidor också. I morgon är jag ledig så då ska vi till backen och sen på bransjeafterski. Får verkligen hoppas att det blir bra väder.

Det är lite svårt att hitta på något att göra här om kvällarna så nu har Emil och jag varit och köpt virknål och garn. Jag har virkat en jättefin mössa med boll på! Ikväll ska jag virka en mössa till mamma tror jag. Om det är någon som vill ha en mössa så säg till! Fast ni kanske får betala garnet själva för det har jag inte råd med ;)

Nu ska jag nog virka lite som sagt.
Puss o kram skumbanan

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0